Scroll Top

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde Sosyal İnovasyon Girişimcilik Derslerimiz Başladı

Yenibirlider Derneği olarak bu dönem, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde “Social Innovation & Entrepreneurship (BUS345)” dersini vermeye başladık. Akademi Yöneticimiz Dilara Sönmez ve Genel Müdürümüz Özge Arslan‘ın birlikte yürüttükleri dersimiz; derneğimizin bilgi ve deneyimini aktarmanın yanı sıra; çeşitli sivil toplum kuruluşu ve sosyal girişimlerden ağırladığımız konuklarımızla, gençlerin sosyal etki ve girişimcilik alanındaki farkındalıklarını artırmayı hedefliyor.

3 Ekim Cuma günü gerçekleşen ilk dersimizde, Derneğimizin Genel Müdürü Özge Arslan ve Akademi Yöneticisi Dilara Sönmez öğrencilerle buluştu. 14 hafta boyunca sürecek bu ders kapsamında; sosyal girişimcilik, liderlik, yenilikçilik ve toplumsal dönüşüm kavramlarını derinlemesine inceleyeceğiz. İlk derste, öğrencilerle birlikte sosyal etki ve girişimciliğin kavramsal çerçevesine dair ilham verici bir başlangıç yaptık.

Bu yolculukta amacımız, gençlerin hem bireysel potansiyellerini keşfetmelerine hem de toplumsal sorunlara çözüm odaklı bir bakış geliştirmelerine katkı sağlamak.

İhtiyaç Haritası ile İlham Dolu Bir Buluşma

10 Ekim tarihli ikinci dersimizde, Türkiye’nin en başarılı sosyal girişim örneklerinden İhtiyaç Haritası ekibini ağırladık.

İhtiyaç Haritası Yönetim Kurulu Üyesi Esra Arslan Seyithanoğlu ve Genel Müdür Yardımcısı Özge Acar, öğrencilerimizle sosyal girişimcilik deneyimlerini ve sahadan ilham veren hikâyelerini paylaştı. Bu buluşmada öğrenciler, toplumsal fayda yaratmanın farklı yollarını keşfederken; dayanışmanın, yenilikçiliğin ve liderliğin sosyal etkiyle nasıl birleştiğini birinci elden deneyimleme fırsatı buldu.

İhtiyaç Haritası ekibine, değerli paylaşımları ve katkıları için içten teşekkür ederiz.

Gençlik Programlarımızdan İlham Alan Bir Hafta

17 Ekim’deki dersimizde ise bu kez Yenibirlider’in kendi içinden bir konuğumuz vardı. Gençlik Programları Yöneticimiz Erşen İkibudak, öğrencilerle buluşarak özellikle LEAD21 Fellowship Programı başta olmak üzere yürüttüğümüz gençlik programlarımız hakkında bilgiler paylaştı.

Öğrenciler, liderlik gelişimi ve sosyal etki yaratma yolculuklarını destekleyen bu programların nasıl tasarlandığını öğrenirken, kendi potansiyellerini toplumsal faydaya dönüştürmenin yolları üzerine düşündüler.

Yenibirlider Derneği olarak, gençlerin sosyal girişimcilik alanındaki farkındalıklarını artırmaya ve onları geleceğin dönüşüm liderleri olarak güçlendirmeye devam ediyoruz.