
27.Dönem Yenibirlider Gelişim Programı kapsamında gerçekleştirilen yüz yüze eğitimler ve vizyon buluşmaları, yapay zekâ çağında liderliğin dönüşümünü çok boyutlu bir perspektifle ele aldı.
W.E.Q. Consulting Kurucu Ortağı ve Altınbaş Üniversitesi İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dicle Yurdakul, “Zihin, Kurum ve Toplum: Yapay Zekâ Çağında Üst Düzey Liderlik” başlıklı eğitimde; yapay zekâ çağında liderliğin zihinsel dönüşüm, kurumsal yapıların yeniden kurgulanması ve toplumsal sorumluluk boyutlarını kapsamlı bir çerçevede değerlendirdi.
Aynı gün gerçekleşen ikinci oturumda, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyeleri Doç. Dr. Derya Ünlü Gülve Doç. Dr. Oğuz Kuş, “Algoritma Okuryazarlığı” başlıklı eğitimde algoritmaların karar mekanizmaları üzerindeki etkisini ve dijital dünyada bilinçli karar alma süreçlerini ele aldı.
Gelişim Programı Vizyon Buluşmaları kapsamında ise Yapı Kredi Kurumsal İletişim Direktörü Arda Öztaşkın, Yenibirlider Derneği Genel Müdürü Özge Arslan moderasyonunda gerçekleştirilen oturumda, “Yapay Zekâ: Gücün İki Yüzü” kitabı üzerinden yapay zekânın fırsatlarını ve risklerini kurumsal perspektiften değerlendirdi.
Aynı gün düzenlenen bir diğer vizyon buluşmasında, Azor Brand & People Solutions Kurucusu Emre Başkan, “Adaptasyon Çağında İnsan ve Yapay Zekâ” başlıklı oturumda insan-merkezli dönüşüm, organizasyonel çeviklik ve geleceğin iş gücü dinamiklerini ele aldı.
Program kapsamındaki eğitim ve buluşmalar; yapay zekâyı yalnızca teknolojik bir gelişme olarak değil, liderlik, kültür ve stratejik karar alma süreçlerini dönüştüren bir unsur olarak değerlendirme imkânı sundu.
Ev sahiplikleri için Schneider Electric ve Yapı Kredi’ye teşekkür ederiz.

