Ekin Alİstanbul Üniversitesi
Ekin, yeniden tasarlanmış ekonomik modellerle ilgilenen bir 3. Sınıf ekonomi öğrencisi. Ekin kendini her yeni güne daha iyi bir dünyada uyanmak arzusunu zihninde ve yüreğinde taşıyan biri olarak tanımlıyor. Her yeni güne sahip olmak yerine, ait olmayı seçen tarafta kalma çabasıyla başlama gayretinde olduğunu söyleyen Ekin; iklim krizinin yıkıcı etkilerine, biyoçeşitlilik kaybına, refah adaletinin dengesizliğine kısacası 21. Yüzyılın kompleks sorunlarına karşı sorumlu hissediyor. Bu sorumluluk zamanla bu sorunlara çözüm üretmek için çalışmak, zamanla Ekin’in meseleleri ve hayat amacı haline geliyor.
Sürdürülebilirlik, sosyal etki, sosyal inovasyon, sosyal girişimcilik, nesiller arası iletişim, onarıcılık, özel sektörün dönüşümü gibi alanlara yürekten bağlı, kültür ve sanat konularında tutkulu ve sanatın 21. Yüzyılda bir anlatım stratejisi olarak çok önemli konumda olduğunu düşünüyor. Hayatın tasarımsal süreçlerle iyileştirebileceğini deneyimlemeye çalışan Ekin Stanford d. School ekolüne inanıyor. Aynı zamanda stanford d.school inovasyon elçilerinden biri olan Ekin gençlerin üniversitelerde inovasyonu tetikleyecekleri bir global ağın parçası.
21. yüzyılın kompleks sorunlarına çözümler üretmenin farklı ilgi alanlarının ve farklı jenerasyonların birlikte çalışmasına bağlı olduğunu savunan Ekin, Doughnut Ekonomisi ve sosyal etki temalı atölyelerle üst düzey yöneticiler, girişimciler, yayıncılar, akademisyenler ve öğrenciler gibi farklı alanlardan insanları bir araya getirip birlikte çözüm üretmeye teşvik ediyor. Alanında lider ve ilham veren isimleri ağırladığı bir ınstagram canlı yayın serisine ve iyi olma haline odaklanan bir podcast serisi var. Yakın zamanda Yuvarlak masa sohbetleri isminde bir linkedin canlı yayın serisine ve sosyal etki odaklı bir bülten oluşturmaya hazırlanıyor. Yaşayan mikro ve makro komünitelerin kesişiminde yer alırken yeni komüniteler yaratma tutkusuna sahip.
Öğrenme ve deneyim tasarımına olan ilgisi Akbank ile kesişen Ekin, bugün Akbank Gençlik Akademisi’nde gençlik programlarının tasarımı ve kolaylaştırıcılığını üstlenip yönetim kuruluna tersine mentorluk yapıyor. Staj, yarı zamanlı birçok deneyimin yanında Atölye Öğrenme topluğunun en genç Dönüşüm Öncülerinden biri. Birçok tersine mentorluk, sivil toplum gönüllüğü, gençlik ekibi üyeliklerini devam ettirirken sosyal girişimlere gönüllü destek veriyor. Herkesin iyi işler yapmasa da yaptığı işi gezegen ve toplum için iyi şekilde yapması gerektiğine olan inancıyla yakın gelecekte inovasyon, teknoloji, sanat gibi alanlarda var olan bir “onarıcı” olmayı hedefliyor