YBL 21 Temsilcisi Özgür Olgun Girişimi Itsmee Uygulaması İle TÜBİTAK Türkiye 2.si Oldu! - Yenibirlider Derneği

YBL 21 Temsilcisi Özgür Olgun Girişimi Itsmee Uygulaması İle TÜBİTAK Türkiye 2.si Oldu!

HEM DOĞAYI HEM NETWORK’ÜNÜZÜ KORUYUP YEŞERTEN UYGULAMA
ITSMEE TÜRKİYE 2.Sİ OLDU!

BigBang 2017 Yarı finalisti BTM Sahne 2018 girişimi olan ItsMee Şimdi de Tübitak 2238 Girişimcilik ve Yenilikçilik yarışmasında önce Marmara Bölge Birincisi ardından Türkiye 2.si oldu.

Peki, bu başarıyı elde etmesini sağlayan fikrin altında ne yatıyor ?

Yaklaşık 600 yıldır fiziksel kartvizitler hayatımızda ve oldukça da önemli bir yer taşıyorlar. Yüksek oranda ticari amaçla kullanılan bu kartvizitlerin her 100 tanesi içerisinden yalnızca 3,84’ü ticari değer taşımakta. Aynı zamanda, fiziksel kartvizitlerin %88’inin bir hafta içinde çöpe ya da çekmeceye gittiği göze alındığında amacını yerine çokta getiremediğini görmekteyiz. Bu durumun oluşmasındaki en büyük sebep ise, basılı materyallerin statik ve güncellenemeyen bilgiler içermesi, dolayısıyla günümüzdeki dinamik ve değişken hayata uyum sağlayamamasından geçiyor.

Bu noktada ItsMee, her alanda networking yapmak isteyen kişilerin sürdürülebilir bir şekilde bağlantı kurmasını, yönetmesini ve geliştirmesini sağladığı gibi etkinlik yönetimi alanında da dijital ve pratik çözümler sağlamak için kurulmuş bir mobil platform olarak karşımıza çıkıyor.

Bireysel kullanıcılar için hızlı kartvizit değişimi, bulutta sürekli güncel iletişim bilgileri tutmak, not alma olanağı, etkinlik içeriği, yer, konum ve zaman bilgisi sağlarken; etkinlik yönetimi tarafında ise front desk soruna çözüm üretmekten, etkinlik boyunca veri analizinden ve pazarlama stratejisine kadar birçok dijital çözüm sağlamaktadır. Bu sayede, etkinlik giderlerinde F&B ve diğer baskı giderleri toplandığında yaklaşık %32 oranında azalma mümkün oluyor.

ItsMee, bu hizmetleri nasıl bir sistem ile sağlıyor ?

ItsMee, uygulama üzerinden oluşturulan dijital kartvizit üzerinde bulunan Qr kodlarını kullanarak hızlı kartvizit değişime olanak verirken yine bu yönetem ile etkinlik girişinde Qr kodlarını hızlıca okutarak uzun süren front dest işlemlerine de son vermiş oluyor.

Etkinlik alanına giriş sonrası kullanıcılar etkinliğin tüm etkinlik detayına (konuşmacılar, program akışı, sponsorlar) ve basılı materyellerde bulunan bilgilendirmelere dijital ortamda ulaşabiliyor. Katıldıkları oturumları uygulama üzerinden puanlayıp, yine ItsMee’nin sağladığı matchmaking sistemi ile sektör ve ilgi alanı temelli sistem ile etkinlik boyunca tanışabileceği yeni networkler önerisi elde ediyor. Yani ItsMee kimle kullanıcılarına katıldıkları etkinliklerde kimlerle tanışmaları gerektiğini söylüyor.

Bütün bu dijitalleşme ve kağıt tasarrufunun altında yatan ve ItsMee ekibinin sürdürülebilirlik planının en önemlisi ise hedeflenen kitleye ulaşıldığı taktirde 18.000 ağacın kesilmesine engel olamak ve aynı miktarda ağaç dikerek 36.000 ağaç, 18 hektar yeşil alan ve 3,7 milyar litre oksijen sağlayarak kullanıcıların doğaya ek bir değer katmasına da aracı olmak amacıdır.

Kullanıcılarına zaman, dünyamıza ise oksijen kazandırmak için hedefe doğru koşmaya devam eden ItsMee İTÜ Çekirdek, Üsküdar Fikir Sanat Merkezi, BTM, Başakşehir Living Lab ve fiKÜR kuluçkalarının destekleriyle çalışmalarına devam etmektedir.

ItsMee hakkında daha fazla bilgi için :

https://www.instagram.com/itsmeeapp/
https://twitter.com/itsmeeapp
https://www.facebook.com/itsmeeapp
http://www.itsmeeapp.com/